Župan i suradnici na kestenijadi Kluba „Prostata“ Koprivnica

Klub „Prostata“ Koprivnica koji djeluje u sklopu županijske Lige protiv raka u subotu, 27. listopada održao je svoju tradicionalnu kestenijadu ispred Gradske tržnice, koju su posjetili i župan Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić i predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar.

Riječ je o akciji koja ima za cilj podizanje svijesti o muškim bolestima, a posebno o raku prostate te tom prilikom građane informiralo o preventivnim urološkim pregledima i znakovima bolesti prostate. Građanima su se dijelili edukativni materijali vezani uz prevenciju ovog tipa raka, kao i pečene kesteni, a sve dodatne informacije mogu se dobiti u prostorima Kluba i Lige u županijskom Zavodu za javno zdravstvo.

Županija kontinuirano podržava rad Lige protiv raka, kao i klubova koji djeluju unutar nje, a ovu su akciju podržale i zamjenice gradonačelnika Koprivnice Ksenija Ostriž i Melita Samoborec, pročelnik Dario Jembrek, načelnik Općine Gola Stjepan Milinković, zamjenica ravnatelja koprivničke Opće bolnice Biljana Marković, glavna sestra Opće bolnice i pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo Ružica Evačić, predsjednik županijske Lige protiv raka Željko Odobašić, predsjednik Kluba „Prostata“ Dragutin Korošec i ostali članovi Lige.

Služba ureda župana