Župan i predstavnici PORA-e sudjelovali na Danima regionalnog razvoja i fondova EU u Šibeniku

U organizaciji Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije u Šibeniku je 5. i 6. listopada održana  konferencija  „Dani regionalnoga razvoja i EU fondova“ koja je okupila  predstavnike državne uprave i jedinica lokalne i regionalne samouprave koji rade na provedbi Europskih strukturnih i investicijskih fondova. U ime Koprivničko-križevačke županije konferenciji su prisustvovali župan Darko Koren i ravnateljica PORA Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije Melita Birčić sa suradnicima.

Župan je iskoristio konferenciju kako bi s regionalnim i lokalnim čelnicima razmijenio iskustva i mišljenja o aktualnim temama vezanima uz mogućnosti financiranja različitih projekata iz europskih fondova kao i izazovima u njihovom korištenju.

Konferenciju je otvorio predsjednik Vlade Andrej Plenković istaknuvši činjenicu kako je   Hrvatska prije tri godine bila na svega devet posto angažmana ugovorenih projekata, a u međuvremenu je došlo do porasta na čak 70 posto. Uz Plenkovića na otvorenju su se prisutnima obratili i ministar regionalnog razvoja i EU fondova Marko Pavić, gradonačelnik Šibenika Željko Burić te šibensko-kninski župan Goran Pauk.

U sklopu konferencije održan je i panel „EU fondovi – izazovi za budućnost“ na kojem su ministri predstavili planove za korištenje EU fondova iz svojih resora te sajam EU fondova na kojem su građani imali prilike iz  prve ruke upoznati predstavnike uspješnih lokalnih EU projekata i njihova iskustva u korištenju EU fondova.

Služba ureda župana