Župan i predstavnici HGK ŽK Koprivnica posjetili tvrtku Cemix d.o.o., četverostrukog dobitnika županijske nagrade Zlatna kuna

Župan Darko Koren danas je sa suradnicima obišao postrojenje tvrtke Cemix d.o.o. u Đurđevcu (donedavno Lasselsberger-Knauf) kako bi se upoznao s rezultatima ovog uspješnog gospodarskog subjekta, četverostrukog dobitnika županijske nagrade Zlatna kuna.

Župana i suradnike dočekali su član Uprave Željko Pecak i voditelj prodaje za tržišta Hrvatske, Slovenije te Bosne i Hercegovine Ladislav Gračan koji su predstavili poslovanje i aktualne razvojne projekte, kao i buduće planove. Cemix je jedan je od vodećih proizvođača građevinskih proizvoda u Hrvatskoj, posluje u osam država, a na području Hrvatske imaju dva pogona, u Đurđevcu gdje je i sjedište tvrtke te u Zapužanama pokraj Benkovca.

Zapošljavaju 60 djelatnika, a usprkos svim izazovima koji su zadesili gospodarstvo uslijed epidemije koronavirusa, prošlu su godinu završili s rekordnim rezultatima i zabilježili rast poslovnih prihoda od 10 posto te dobit od sedam milijuna kuna. Po proizvodnji žbuke, što im je djelatnost, četvrti su u Hrvatskoj. Pokazatelji poslovanja za ovu godinu su zasad na razini prošle, a važno je da tvrtka posjeduje zdrav kapital koji će joj omogućiti neometano sudjelovanje na tržištu.

Voditelj Gračan također je naglasio kako u svom djelovanju mnogo pozornosti pridaju ulaganju u lokalnu zajednicu, a osim što pomažu svom kraju, sudjeluju i u brojnim humanitarnim akcijama na razini Hrvatske te na taj način potiču društvenu osviještenost gospodarskih subjekata.

Član Uprave Pecak izrazio je zadovoljstvo posjetom, ali i dosadašnjom komunikacijom i suradnjom sa Županijom, pritom naglasivši pomoć PORA-e Regionalne razvojne agencije KKŽ koja im je pomogla u administrativnoj  prijavi za korištenje potpore za ulaganje te izradi poslovnog plana u projektu izgradnje tvornice građevinskih praškastih materijala Zapužane  – Benkovac, investicije vrijedne 23 milijuna kuna. Također je govorio o važnosti tvrtke na razini svjetskog gospodarstva te je spomenuo kako planiraju investicije u susjednim državama, koje su trenutno na čekanju. Berislav Horvat, voditelja pogona je potom predstavio pogone tvrtke i proces proizvodnje, a Davor Bistrović, voditelj financija i prokurist se osvrnuo na financijsko poslovanje tvrtke.

 Župan je čestitao na poslovnim rezultatima kazavši kako je tvrtka CEMIX pravi primjer jednog od važnih kreatora pozitivnog gospodarskog okruženja u županiji.

„Hvala vam na tom doprinosu i što ste ugrađeni u pozitivan rezultat gospodarstva naše županije te što ste društveno odgovorna tvrtka koja brine i o koristi zajednice što se između ostaloga vidi i prema broju zaposlenih koji dolaze iz vašeg okruženja. Vaša je djelatnost  vezana za graditeljstvo,  u kojem postoje amplitude, no  vi ste tešku pandemijsku godinu prošli neokrznuto  i sa sjajnim  poslovnim rezultatima. Posložena ste i vrijedna ekipa koja zna što radi, čestitam na rezultatima i brojkama koje ste nam danas prezentirali. Politika je tu da vam pomogne, a  Županija i Komora stoje otvoreni za sve ono što smatrate da se može iskoristiti na dobrobit županijskog gospodarstva i daljnjeg razvoja vaše tvrtke“, istaknuo  je župan Koren.

Ono što je važno posebno istaknuti, tvrtka je četiri puta dobila plaketu „Zlatna kuna“ koju dodjeljuje HGK, u kategorijama najuspješnijeg malog i srednjeg trgovačkog društva  (2004., 2007., 2011., 2018. godine), kao i priznanje HGK za poseban doprinos u razvoju gospodarstva Koprivničko-križevačke županije (2009. godine).

Današnjem obilasku su uz župana prisustvovali i pročelnici Melita Ivančić i Marijan Štimac te predstavnici Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Koprivnica predsjednik Krunoslav Vitelj te suradnice Renata Lohajner i Kristina Stanišić.

Služba ureda župana