Župan i osmero poduzetnika potpisali ugovore o dodjeli potpora male vrijednosti za samozapošljavanje

U prostorijama Županijske uprave danas je održano potpisivanje ugovora o dodjeli potpora male vrijednosti za samozapošljavanje. Ugovore su potpisali župan Darko Koren i osmero korisnika potpora čiji su zahtjevi pozitivno bodovani i ocijenjeni na temelju zadanih kriterija. Županija već treću godinu zaredom dodjeljuje potpore za samozapošljavanje u pojedinačnom maksimalnom iznosu od 30 tisuća kuna te je i ove godine u proračunu za tu namjenu osigurala sredstva u iznosu od 300 tisuća kuna.

Zahtjev za potporu mogli su podnijeti svi, bez obzira nalaze li se u evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, a koji su se željeli samozaposliti kroz osnivanje novog obrta i trgovačkog društva (d.o.o., j.d.o.o.) za proizvodne djelatnosti i deficitarna zanimanja. Zaprimljeno je 17 zahtjeva, a pozitivno je ocijenjeno njih 13 i to sedam iz područja proizvodnih djelatnosti i šest deficitarnih zanimanja. Današnjem potpisivanju ugovora prisustvovali su oni korisnici koji su izvršili registraciju obrta ili tvrtki.

Župan je zahvalio svima na dolasku, dodavši: „Svaki je početak težak i zasigurno je svaka pomoć pri pokretanju vlastitog posla dobro došla i imaju svoju svrhu. Od 2019. godine preko ovog smo programa osigurali ukupno 37 potpora vrijednih 1,1 milijun kuna, a samozaposlene i zaposlene su 44 osobe. Temeljni cilj nam je stvaranje novih radnih mjesta i da omogućimo podršku ljudima koji žele raditi i zapošljavati, što opet daje širu vrijednost našem društvu. Želimo doprinijet tome da ljudi ostanu živjeti i raditi na ovom prostoru, a svatko od vas mora biti uporan i ne posustati. Veseli nas 15 novozaposlenih osoba te ćemo nastaviti s programom i sljedećih godina jer je to direktna pomoć poduzetnicima i obrtnicima. Čestitam vam na inicijativu i želim da put koji ste odabrali bude uspješan!“

U ime korisnika potpora obratio se Damir Dubrava iz tvrtke DaMat Gradnja d.o.o koja se bavi gradnjom stambenih i nestambenih zgrada te zahvalio Županiji na potpori koja će mu biti od velike koristi u poslovanju.

Potpisivanju su prisustvovali i zamjenik župana Ratimir Ljubić, pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu Marijan Štimac.

Djelatnosti za koje su korisnici dobili potpore su: proizvodnja metalnih konstrukcija, proizvodnja instrumenata i aparata za mjerenje i navigaciju, proizvodnja tekstila, gradnja stambenih i nestambenih zgrada, završni i pripremni građevinski radovi te održavanje i popravci motornih vozila.

 

Služba ureda župana