Župan i načelnik Vrabelj potpisali ugovor, u planu izgradnja škole i školske sportske dvorane u Koprivničkom Ivancu

Župan Darko Koren i načelnik Općine Koprivnički Ivanec Zoran Vrabelj u prostorijama Županijske uprave potpisali su Ugovor o osnivanju prava građenja na katastarskim česticama na području općine Koprivnički Ivanec u korist Koprivničko-križevačke županije, kao i Sporazum o prijenosu projektno-tehničke dokumentacije.

Ugovor je potpisan na temelju Zaključka o prihvaćanju osnivanja prava građenja na nekretninama Općine Koprivnički Ivanec u korist Županije koji je usvojen na 3. sjednici Županijske skupštine. Ovim je ugovorom Općina osnovala pravo građenja na spomenutim katastarskim česticama u korist Županije, kao nositelja prava građenja, a radi izgradnje Osnovne škole Koprivnički Ivanec i školske sportske dvorane.

Župan i načelnik Vrabelj ujedno su potpisali i Sporazum kojim se projektno-tehnička dokumentacija za navedeni projekt prenosi s Općine na Županiju, koja je preuzela obvezu ishođenja građevinske dozvole i kandidiranja projekta izgradnje škole i školske sportske dvorane OŠ Koprivnički Ivanec na raspoložive natječaje u sklopu Nacionalnog plana za oporavak i otpornost.

Župan je iskazao zadovoljstvo prilikom potpisivanja ugovora, dodavši kako je izgradnja škole i školske sportske dvorane predviđena u sljedećem investicijskom ciklusu u obrazovnu infrastrukturu koji Županija planira. Glavni cilj je uvođenje jednosmjenske nastave u osnovne škole kao preduvjeta za cjelodnevnu nastavu, što je dio reforme obrazovnog sustava na razini cijele države, o čemu je govorio i ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs u nedavnom posjetu Županiji.

 

Služba ureda župana