Župan donio Odluku o modelu izvođenja nastave –  učenici osnovnih škola od 1. do 4. razreda te završnih razreda srednjih škola ostaju na nastavi uživo, za sve ostale organizirat će se nastava na daljinu

Uvjeren sam kako će ravnatelji uspješno organizirati nastavu prema dogovorenim modelima te još jednom pozivam sve dionike obrazovnog sustava i naše sugrađane na odgovorno ponašanje i pridržavanje svih epidemioloških mjera prevencije kako bi zaštitili zdravlje učenika, nastavnika i obitelji - istaknuo je župan

Župan Darko Koren u suglasnosti sa Stožerom civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije te ravnateljima osnovnih i srednjih škola kojima je osnivač Županija donio je, s obzirom na epidemiološku situaciju na području županije, Odluku o modelima izvođenja nastave nakon proljetnih praznika, odnosno za razdoblje od 12. do 16. travnja 2021. godine.

Nastava po modelu A, odnosno uživo u školi će biti organizirana za učenike osnovnih škola od 1. do 4. razreda kao i za učenike srednjih škola koji pohađaju završne razrede (treći, četvrti i peti završni).

Što se tiče pohađanja prakse, učenici srednjih škola koji su obvezni obavljati stručnu praksu mogu ju obavljati u školama i kod poslodavaca.

Nastava po modelu C, odnosno nastava na daljinu bit će organizirana za učenike osnovnih škola od 5. do 8. razreda, kao i za sve ostale učenike srednjih škola koji ne pohađaju završne razrede.

Županija je sukladno aktualnoj situaciji dala jednaku preporuku i školama kojima su osnivači gradovi kako bi se modeli nastave ujednačili te na taj način što efikasnije spriječilo širenje bolesti COVID-19. Župan je naglasio kako će se, ovisno o razvoju epidemiološke situacije, modeli izvođenja nastave  mijenjati, a o tome će škole biti pravovremenu obaviještene.

 „Uvjeren sam kako će ravnatelji uspješno organizirati nastavu prema dogovorenim modelima te još jednom pozivam sve dionike obrazovnog sustava i naše sugrađane na odgovorno ponašanje i pridržavanje svih epidemioloških mjera prevencije kako bi zaštitili zdravlje učenika, nastavnika i obitelji“, kazao je župan.

 

Služba ureda župana