Župan dočekao vatrogasce u Križevcima

Nakon što su proteklih dana bili dislocirani u Splitu, gdje su zajedno s kolegama iz cijele Hrvatske sudjelovali gašenju požara koji su zahvatili to područje, koprivničko-križevački vatrogasci jučer su se vratili kući, gdje su svečano dočekani ispred križevačkog Vatrogasnog doma.

Prijavak je podnio zapovjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Zvonimir Habijan istaknuvši kako su vatrogasci uspješno odradili svoj posao te dali sve od sebe u obrani ljudskih života i imovine. Dočekali su ih župan Darko Koren, gradonačelnik Križevaca Mario Rajn sa suradnicima, zapovjednik JVP Križevci, ujedno i dopredsjednik županijske Zajednice Ivan Matosović te brojni građani, zahvalivši im na nesebičnom radu i spremnosti da brane Hrvatsku od požara.

Zapovjednik Habijan kazao je kako su ih u Splitu odlično primili te kako, nakon kratkog odmora, nastavljaju s redovnim dužnostima, te tako JVP Koprivnica pokriva Nacionalni park Brijune s dva vatrogasna vozila i šest vatrogasaca, na području otoka Paga je JVP Križevci, dok JVP Đurđevac ima dežurstvo u Državnoj interventnoj postrojbi u Splitu.

Na dislokaciji na području Splita sudjelovalo je 30 vatrogasaca s područja Koprivničko-križevačke županije sa sedam vatrogasnih vozila, po zapovijedi glavnog vatrogasnog zapovjednika RH Slavka Tucakovića.

Služba ureda župana

Izvor fotografija: krizevci.hr, JVP – Križevci