Župan darovao umjetničke slike županijskim zdravstvenim ustanovama

U prostorijama Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije, danas 29. prosinca župan Darko Koren u ime županijske Turističke zajednice darovao je 18 umjetničkih slika nastalih na prvoj likovnoj koloniji „Alpe Adria Srce naive“ 2014. godine u Hlebinama. Umjetničke slike uručene su ravnateljici Zavoda za javno zdravstvo Draženki Vadla, ravnateljici Doma zdravlja Koprivnica Mariji Krajini i ravnatelju Zavoda za hitnu medicinu Mati Devčiću.

Organizator umjetničke kolonije bila je Turistička zajednica Koprivničko – križevačke županije, a održana je kao zajednički projekt sufinanciran od strane Saveza Alpe Jadran s ciljem promocije naivne i tradicionalne umjetnosti u regijama članicama Saveza Alpe Jadran te je okupila umjetnike iz regija članica Saveza i šire.

Tom prigodom, Krešimir Blažek iz Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije naglasio je kako su slike vrijedan rad umjetnika nastalih na prvoj likovnoj koloniji te da su bile izložene na izložbama u gradovima regija članica Saveza u Sloveniji, Mađarskoj i Austriji te naravno Hrvatskoj odnosno Koprivnici.

Župan Koren istaknuo je kako je ovo najbolji način da se završi poslovna godina te izrazio zadovoljstvo što će slike uljepšati prostore županijskih zdravstvenih ustanova i potom uručio po šest slika ravnateljicama Vadla i Krajina te ravnatelju Devčiću.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.