Župan Darko Koren uz predstavnike Hrvatske zajednice županija na radnom sastanku s ministrom Barišićem

Predstavnici Hrvatske zajednice županija održali su radni sastanak s ministrom znanosti i obrazovanja Pavom Barišićem kojemu je u ime Koprivničko-križevačke županije prisustvovao župan Darko Koren.

Na radnom sastanku razgovaralo se je o značaju pomoćnika u nastavi, o kurikularnoj reformi, pitanju upravljačkih prava u školskim ustanovama te o smanjenju decentraliziranih sredstava. Predstavnici Hrvatske zajednice županija upoznali su ministra s konkretnim iznosima smanjenja  decentraliziranih sredstava u korelaciji s troškovima, što bi moglo utjecati na velik pad pedagoškog i financijskog standarda. Također, istaknuli su i prijedlog prema kojem u daljnjoj fazi decentralizacije osnivači bi mogli preuzeti dio poslova koji su sada u nadležnosti Ureda državne uprave, Ministarstva znanosti  i obrazovanja te Agencije za odgoj i obrazovanje.

Nadalje, naglašena je potreba školskih ustanova u aktivnijem korištenju sredstava fondova Europske unije, ali i potreba da se postignu zakonska rješenja za  pojedini segmenti predfinanciranja i provedbe projekata.

Ministar sa suradnicima je upoznao predstavnike županija s planovima daljnjih aktivnosti ministarstva, te naglasio važnost uključivanja u elektronička savjetovanja, prvenstveno Pravilnika o pomoćnicima u nastavi te ostalih dokumenata koji se pripremaju.

Služba ureda župana

Izvor fotografija: http://hrvzz.hr