Župan Darko Koren uručio nagrade najboljim fotografima „Pisanice od srca“

U organizaciji Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije u četvrtak, 15. travnja, u prostorijama Županije uručene su nagrade najboljim fotografima „Pisanice od srca“ za vrijeme izložbe u Koprivnici tijekom ožujka ’10.

Selektor fotografija bio je Krunoslav Heidler, a za nagrađene su pripremljene i novčane nagrade u vrijednosti od 500, 300 i 200 kuna. Prosudbena komisija odlučila je da je dobitnik treće nagrade Mirko Hanžeković, a drugu nagradu osvojio je Bolto Špoljar. Ipak najbolju fotografiju pisanica na koprivničkom trgu izradio je Dubravko Votuc. Pohvalnice za sudjelovanje dobili su Marko Posavec i Bolto Špoljar.

Prije svečanog uručenja prezentirana su dva kraća filma stranih produkcija (Italija, Kina) o „Pisanici od srca“. U prvom filmu koji je snimljen u Milanu prolaznici iz brojnih zemalja svijeta govore svoje mišljenje o pisanici, a u drugom filmu je prikazan proces izrade ”naivnog jajeta”. Oba filma uskoro će se moći pogledati na županijskoj web stranici (www.arhiva.kckzz.hr).

Nakon toga župan Darko Koren se zahvalio novinarima i tvrtki Podravka na medijskoj potpori i tehničkoj podršci u projektu, te je govorio o značaju pisanice za naš kraj. Direktor Turističke zajednice Zdravko Mihevc istaknuo je kako je ovo samo jedan od načina promoviranja brenda Pisanice, koji će se i dalje nadopunjavati raznim sadržajima i novim potprojektima.

Svečanom uručenju nagrada bili su, među ostalima, prisutni i zamjenici župana Ivan Pal i Darko Sobota, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, znanost i šport Mladen Antolić, te predsjednik županijske Turističke zajednice Vladimir Šadek.