Župan Darko Koren sudjelovao na 6. Konferenciji europskih regija i gradova

Župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i komunalne djelatnosti Marijan Štimac sudjelovali su na 6. Konferenciji europskih regija i gradova o povezivanju ekonomije i politike, koja se od 19. do 21. rujna održavala u austrijskom Salzburgu. Cilj konferencije, koju je organizirao Institut regija Europe, bio je pokazati uspješne strategije i primjere dobre prakse za osiguravanje kvalitetnije javne usluge u budućnosti.

Drugog dana Konferencije pročelnik Marijan Štimac održao je prezentaciju u sklopu radne grupe pod nazivom „Kreiranje cijena vode i modernizacija infrastrukture“, a župan Darko Koren uključio se u rad Znanstvenog simpozija pod nazivom „Važnost veleučilišta u regijama“. Osim predstavnika Županije na konferenciji su sudjelovali i predstavnici Grada Križevaca: pročelnik upravnog odjela za gospodarstvo i financije Darko Masnec i v.d. ravnateljica Križevačkog poduzetničkog centra Kristina Vrhovec-Žohar. Istaknuta je inicijativa da Grad Križevci postane član Instituta regija Europe.

Uz predstavnike IRE i Europske komisije konferenciji su prisustvovali i brojni stručnjaci i dužnosnici iz Njemačke, Austrije, Belgije, Mađarske, Bugarske, Srbije, Litve, Makedonije, Italije, Luksemburga i Slovenije.