Župan Darko Koren primio sudionike „Vuzmene košarice“

Župan Darko Koren primio je četvrtak 3. svibnja u posjet i nagradio najuspješnije sudionike izbora za najljepšu „Vuzmenu košaricu“. Projekt je to kojeg već treću godinu za redom organiziraju Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije i Dječji vrtić „Vrapčić“ iz Drnja.

Prema sudu stručnog povjerenstva ove su godine priznanja za treće mjesto dobili Dječji vrtić „Smiješak“ i OŠ „A.N. Gostovinski“ iz Koprivnice, drugoplasirani su bili klinci iz DV „Tratinčica“ i COOR Podravsko sunce, dok su najuspješniji bili DV „Vrapčić“ – objekt Ivančica iz Koprivničkog Ivanca i OŠ „Grgura Karlovčana“ iz Đurđevca.

Projekt je imao humanitarni karakter jer su sredstva prikupljena prodajom pisanica i čestitki uplaćena na račun Humanitarne zaklade „Naš mali kutak raja“, koja prikuplja novac za adaptaciju objekata u Komatnici za Edukativno – rekreativni centar za djecu s poteškoćama u razvoju.

Župan Darko Koren je djeci i njihovim mentorima zahvalio na sudjelovanju u projektu te pohvalio njihovo zalaganje za očuvanju kulture i tradicije našeg kraja.