Župan Darko Koren potpisao Ugovor o poslovnoj suradnji s poslovnim bankama

Koprivničko-križevačka županija započela je s novim Projektom poticanja poduzetništva “Lokalni projekti razvoja – mikrokreditiranje”, te je danas župan Darko Koren potpisao Ugovor o poslovnoj suradnji s slijedećim poslovnim bankama:

• Erste&steiermärkische Bank d.d.
• Hypo Alpe-Adria-Bank d.d.
• Podravka banka d.d.
• Privredna banka Zagreb d.d.

a koji je ranije potpisan od strane Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva.

Ukupni iznos kreditnog potencija je 5.000.000,00 kn za 2008. godinu raspoređen po poslovnim bankama na jednake iznose od 1.250.000,00 kn. Korisnici sredstava subvencije kamata na poduzetničke kredite su : obrti, mala i srednja trgovačka društva, zadruge i ustanove koje su u 100% vlasništvu državljana Republike Hrvatske.

Ovo je do sad najpovoljnija kreditna linija sklopljena s poslovnim bankama, iz razloga što je ugovorena fiksna kunska nepromjenjiva godišnja kamatna stopa do 7% koja se subvencionira s 3% na godišnjoj razini, po čemu je korisnik obavezan plaćati kamatnu stopu od samo 4% u cijelom vremenu trajanja kredita.

Javni poziv je objavljen na web stranicama Koprivničko-križevačke županije, HGK Županijske komore Koprivnica, Obrtničke komore, „PORA“ Razvojne agencije KKŽ, poduzetničkih centara s područja Županije, te u Podravskom listu od 20. listopada 2008. god.

Zahtjevi se zaprimaju u Upravnom odjelu za gospodarstvo i komunalne djelatnosti Koprivničko-Križevačke županije.