Župan Darko Koren otvorio Koprivničku vinsku cestu

Župan Darko Koren u srijedu, 24. studenog, u restoranu Štagelj u Koprivnici otvorio je „Koprivničku vinsku cestu“. Time je turistička ponuda našeg kraja obogaćena ponudom 34 samostalna vinara i šest ugostiteljskih objekata, a projekt su se uključili članovi udruga „Fran Galović“ iz Koprivnice, „Sveti Vid“ iz Draganovca, „Sovinjak“ iz Rasinje, „Grozdek“ iz Subotice Podravske i „Komarna“ iz Novigrada Podravskog kao i šest ugostitelja ili OPG-ova.

Predsjednik Zajednice udruga vinogradara, vinara i voćara Županije Josip Trbus najavio je kako će se broj uključenih vinara i vinogradara povećavati, a istaknuo je kako je za ovaj projekt zaslužan i bivši predsjednik Zajednice Milivoj Šifkorn. Izdan je i katalog vinskih cesta, a uz Koprivničko-križevačke županiju projekt je pomoglo i Ministarstvo turizma, te koprivnička i županijska turistička zajednica.

Župan Darko Koren tom prigodom je naglasio važnost „Koprivničke vinske ceste“, ne samo za turizam već i za ruralni razvoj i razvoj malog poduzetništva.