Župan Darko Koren obišao Viroexpo

Šesnaesti međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede, Viroexpo otvoren je u petak 21. siječnja u prostorima Poslovnog centra Virovitica. Generalni pokrovitelj sajma je Vlada Republike Hrvatske uz organizatore Virovitičko-podravsku županiju, Grad Viroviticu, gospodarsku i obrtničku komoru, a zemlja partner ove je godine Republika Mađarska.

Na sajmu su nastupili izlagači iz 19 zemalja, a program je popraćen brojnim stručnim predavanjima i prezentacijama. U organizaciji PORA Razvojne agencije Podravine i Prigorja, HOK Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije i HGK Županijske komore Koprivnica na zajedničkom izlagačkom prostoru predstavilo se i 25 izlagača s područja Koprivničko-križevačke županije. Za sve njih troškove izlaganja snose organizatori zajedničkog nastupa.

Svečanom otvorenju sajma prisustvovali su župan Darko Koren i zamjenik župana Darko Sobota, koji su se pridružili i multilateralnim poslovnim susretima Hrvatske, Srbije, Slovačke i Mađarske. Obišli su i izlagački prostor Županije te se zadržali u kratkom druženju s obrtnicima i poduzetnicima.