Župan Darko Koren na konferenciji IRE

Župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i komunalne djelatnosti Marijan Štimac sudionici su 6. Konferencije europskih regija i gradova o povezivanju ekonomije i politike pod nazivom „Kako regije i gradovi mogu osigurati bolju javnu uslugu u budućnosti“. Konferencija se u organizaciji IRE (Instituta regija Europe) od 19. do 21. rujna održava u austrijskom Salzburgu.

U suorganizaciji ovog važnog regionalnog okupljanja sudjeluju i Europska komisija, Europska investicijska banka te Ministarstvo za europske integracije i vanjske poslove Austrije.

U dva dana održavanja organizirani su okrugli stolovi, stručna izlaganja i radionice, a predavači dolaze iz Njemačke, Austrije, Belgije, Mađarske, Bugarske, Srbije, Litve, Makedonije, Italije, Luksemburga, Slovenije i Hrvatske. O javnim uslugama, mogućnostima njihovog unapređenja i vlastitim primjerima dobre prakse iz Republike Hrvatske govorit će predstavnici Primorsko-goranske i Koprivničko-križevačke županije.