Zdravlje i zdravstvena zaštita na području Koprivničko-križevačke županije

Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije od svoga osnutka, 28. veljače 1994., prikuplja i obrađuje različite zdravstveno statističke indikatore iz zdravstvenih ustanova i privatnih praksi liječnika te ih prosljeđuje u Hrvatski zavod za javno zdravstvo s ciljem objedinjavanja i predlaganja razvoja zdravstvene politike na nacionalnom nivou.
U želji da prikažemo stanje i trendove zdravstvenih pokazatelja u Koprivničko-križevačkoj županiji te da ih prezentiramo javnosti, političarima i svim zainteresiranim stranama izdajemo drugu po redu zbirnu publikaciju zdravstvenih pokazatelja Županje. Kontinuirani sustav praćenja i objavljivanja zdravstvenih pokazatelja doprinijeti će razvoju zdravstvene politike na lokalnoj razini i adekvatnoj alokaciji resursa te još boljem planiranju i organizaciji zdravstvene skrbi.
U publikaciji „Zdravlje i zdravstvena zaštita u Koprivničko-križevačkoj županiji“ moći ćete pročitati osnovne informacije o Županiji, stanovništvu i vitalnim događajima i uvidjeti zdravstvenu sliku Županije, naših gradova i sela. Jesmo li u mogućnosti promijeniti sadašnje stanje na bolje i spremno dočekati ono što je neizbježno, sudeći prema trendovima!?

Publikacija  „Zdravlje i zdravstvena zaštita u Koprivničko-križevačkoj županiji“