“Zdrav za 5” – Održana Eko radionica

Policijska uprava koprivničko – križevačka sudjelovala je 24. travnja u prvoj od niza aktivnosti u komponenti 2., nacionalnog projekta Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva zdravlja i Ministarstva zaštite okoliša i prirode „ZDRAV ZA 5“.

U aktivnosti je 31 učenik sa svojim profesoricama OŠ Đ.Ester i A.N.Gostovinski u pratnji policije biciklima sudjelovao u Eko radionici – sadnja šume u Draganovcu, predio Petrov dol.

Prije početka kretanja u promet učenici su od strane policijske službenice Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa upoznati na koji način vozači bicikala moraju sudjelovati u prometu s posebnim naglaskom na obvezu korištenja zaštitne biciklističke kacige i korištenja reflektirajuće biciklističke odjeće.

Učenike i njihove profesorice također je pozdravio načelnik Policijske uprave Darko Rep.

Tijekom same Eko radionice učenici su od strane policijske službenice Ureda načelnika upoznati sa samim projektom. Odnosno,  učenicima su implementirane bitne poruke „NE drogi, NE alkoholu „ – ŽIVI ZDRAVO , BUDI ZDRAV.

Ispred Koprivničko – križevačke županije  obratio se nazočnima Stjepan Behin spomenuvši aktivnosti koje Županija provodi u ovom projektu.

Ravnateljica Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Koprivničko-križevačke županije Željka Kolar, spomenula je važnost šuma, zaštićenih prirodnih područja i očuvanja okoliša.

Predstavnik Hrvatskih šuma – Šumarije Koprivnica Tihomir Kolar spomenuo je važnost pošumljavanja šuma i dr. Djelatnici Šumarije Koprivnica, učenicima su na konkretan i pristupačan način prikazali sadnju mlade šume.

Nadalje, tijekom Eko radionice učenici i svi prisutni posadili su oko 150 sadnica hrasta lužnjaka.

Sama aktivnost, ujedno se održala  povodom obilježavanja Dana planeta Zemlje.

Također, ovom radionicom željela se skrenuti pozornost na važnost ekologije, očuvanja planete Zemlje, na najbolji način – kroz rad sa mladima- ČIST OKOLIŠ JE ZDRAVA BUDUĆNOST .

Andreja Popijač, dipl. pol.