Završna konferencija projekta „Pružimo pomoć za lakši život“

U Koprivnici je održana završna konferencija projekta „Pružimo pomoć za lakši život“ Udruge invalida Koprivničko-križevačke županije kojoj je u ime Županije prisustvovala pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti Maja Blažek.

Projekt „Pružimo pomoć za lakši život“ realiziran je u sklopu ZAŽELI – programa zapošljavanja žena- faza II, a ukupna vrijednost mu je 928.659,79 kuna. Partneri Udruzi, koja je nositelj projekta, su Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Križevci, Ispostava Koprivnica te Centar za socijalnu skrb Koprivnica.

Cilj projekta bilo je zapošljavanje teže zapošljivih žena i žena s nižom razinom obrazovanja u lokalnoj zajednici, jačanje njihovog radnog potencijala te povećanje kvalitete života krajnjih korisnika. Primarna ciljana skupina bile su nezaposlene žene s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem koje su prijavljene u evidenciju nezaposlenih HZZ-a, s naglaskom na starije od 50 godina i žene pripadnice teže zapošljivih skupina. Krajnji korisnici projektnih aktivnosti bile su osobe s invaliditetom, starije osobe i osobe u nepovoljnom položaju s područja županije.

Pročelnica Blažek zahvalila je Udruzi i projektima partnerima na doprinosu razvoju socijalnih usluga u zajednici i zapošljavanju žena, a zahvale svima koji su sudjelovali u projektu uputio je i predsjednik Udruge Miroslav Mačković. O projektnim aktivnostima govorila je voditeljica projekta Ivona Andlar Đurđević.

 

 

Projekt je financirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda

Služba ureda župana