Završna konferencija projekta „Integracija djece s poteškoćama iz Križevaca i okolice u redovni obrazovni sustav“

U multimedijskoj dvorani gradske knjižnice „Franjo Marković” Križevci u četvrtak, 5. veljače održana je završna konferencija projekta „Integracija djece s poteškoćama iz Križevaca i okolice u redovni obrazovni sustav“. Konferenciji su uz brojne goste prisustvovali zamjenik gradonačelnika Križevaca Tomislav Katanović, pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti Željka Koluder Vlahinja koji su pozdravili prisutne te im čestitali na postignutim uspjesima. Predsjednik Udruge invalida Križevci Petar Gatarić predstavio je program projekta, nakon čega je Ivana Hrg Matušin održala prezentaciju ostvarenih rezultata projekta.
Riječ je o projektu koji je sufinaciran sredstvima Europske unije u okviru „IPA komponenta IV-Razvoj ljudskih potencijala-Program Europske unije za Hrvatsku“. Ujedno je to jedini takav projekt financiran sredstvima Europske unije u Koprivničko-križevačkoj županiji, a ukupna vrijednost projekta iznosila je 247.178,00 eura, Europska unija financirala je 95 posto dok je Udruga invalida Križevaca sudjelovala sa 5 posto novčanih sredstava.
Nositelj projekta je udruga invalida Križevci dok su partneri u projektu Grad Križevci, Gradska knjižnica „Franjo Marković“ Križevci, Dječji vrtić Križevci, osnovne škole „Vladimir Nazor“ Križevci i „Ljudevit Modec“ Križevci te Gimnazija „Ivana Zakmardja Dijankovečkog“.
Općeniti cilj koji se postigao navedenim projektom je osiguravanje jednakih mogućnosti za djecu s teškoćama na svim razinama obrazovnog sustava. Osim općenitog, postignut je i specifičan cilj kojim je poboljšano socijalno uključivanje djece s teškoćama u redovni sustav obrazovanja.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.