Završna konferencija projekta CROST II

U prostorijama Pučkog otvorenog učilišta u Koprivnici u četvrtak, 20. siječnja, održana je završna konferencija projekta CROST II kojeg provodi PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja u suradnji s projektnim partnerima iz Hrvatske i Mađarske. Projekt je odobren na temelju prvog natječaja u okviru IPA Programa prekogranične suradnje, a njegova ukupna vrijednost je preko 164.000 eura.

Konferenciji u Koprivnici je uz župana Darka Korena bio prisutan velik broj ravnatelja županijskih i gradskih ustanova te razvojnih agencija, kao i predstavnici gradova Belišća, Čurga i Koprivnice.

U uvodnom dijelu konferencije župan Darko Koren je istaknuo: “Međunarodnu suradnju, a posebno prekograničnu suradnju, Koprivničko-križevačka županija je davno prepoznala kao bitnu odrednicu u usvajanju europskih standarda i pripremanje Županije za nove uvjete koji će nastupiti ulaskom RH u EU. Suradnja s mađarskim institucijama kao partnerima u zajedničkim projektima od neprocjenjive je važnosti za stjecanje novih znanja i iskustava naših institucija u pripremi i provedbi projekata financiranih iz pretpristupnih fondova, a kasnije i strukturnih fondova EU. Skori ulazak Hrvatske u Europsku uniju postavlja pred nas mnoge izazove, posebice one od regionalnog značaja. Povezivanje s drugim partnerima i stjecanje iskustva svakako su ciljevi kojima Koprivničko-križevačka županija i njene institucije teže, a projekt CROSTII postavio je dobre temelje za nastavak suradnje i razvijanje novih zajedničkih projekata i u budućnosti.“