Završna konferencija programa „Mobilnim timom do pomoći i njege u kući osobama s težim stupnjem invaliditeta“

U Multimedijalnom kulturnom centru Gradske knjižnice „Franjo Marković“ u Križevcima održana je završna konferencija druge godine provedbe programa „Mobilnim timom do pomoći i njege u kući osobama s težim stupnjem invaliditeta“ kojoj je prisustvovala pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti Željka Koluder Vlahinja.

Na samom početku, sve prisutne pozdravio je predsjednik Udruge Petar Gatarić te istaknuo važnost Programa, a voditelj Programa Mario Stančić prezentirao je provedene aktivnosti i rezultate u sklopu druge godine provedbe Programa.

U ime Centra za socijalnu skrb obratila se Lana Banić, a pročelnica Željka Koluder Vlahinja naglasila je kako Udruga dobro prepoznaje probleme osoba s invaliditetom te kako zna pristupiti rješavanju tih problema i poteškoća.

Program „Mobilnim timom do pomoći i njege u kući osobama s težim stupnjem invaliditeta“ provodi Udruga osoba s invaliditetom Križevci u partnerstvu s Centrom za socijalnu skrb Križevci, a korisnici programa su osobe s težim stupnjem invaliditeta kojima je potrebna pomoć i njega u kući s područja grada Križevaca i općina Gornja Rijeka, Sveti Petar Orehovec i Kalnik. Cilj ovog Programa je osnažiti članove obitelji osoba s težim stupnjem invaliditeta kao i osobe s kojima one svakodnevno dolaze u kontakt odnosno upoznati ih sa stvarnim potrebama i mogućnostima osoba s težim stupnjem invaliditeta.

Služba ureda župana