Završio veliki projekt EU-a Obrtničke škole Koprivnica

Europski projekt Obrtničke škole Koprivnica iz programa IPA 4 – Razvoj ljudskih potencijala iz područja Modernizacije školskih kurikuluma pod nazivom „Ususret budućim zahtjevima Koprivničko-križevačke županije“ i službeno je završio pozitivnim izvještajem i odobrenjem Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih.

Podsjetimo, Obrtnička škola Koprivnica 2012. godine dobila je spomenuti europski projekt vrijednosti gotovo 211 tisuća eura, od čeka je Europska unija sufinancirala preko 80 posto bespovratnih sredstava. U godinu dana provođenja projekta Obrtnička škola provela je edukaciju dvanaestero nastavnika iz Obrtničke škole Koprivnica i desetero nastavnika iz partnerske Strojarske tehničke škole iz Osijeka.

Uz vrijedne edukacije, na kojima su nastavnici stekli moderne kompetencije iz obnovljivih izvora energije, pribavljena je i vrijedna oprema u vrijednosti 57 tisuća eura. Između ostalog, obnovljena su dva informatička kabineta s 32 računala, postavljen je autonomni rasvjetni stup ispred školske zgrade, oprema za pretvorbu Sunčeve energije u električnu i toplinsku te drugi uređaji koji svoju praktičnu primjenu pronalaze u svakodnevnoj nastavi iz područja elektrotehnike i strojarstva. Razvijena su i dva kurikuluma za fakultativne predmete kako bi se u postojeća klasična zanimanja uvele moderne tehnologije obnovljivih izvora energije te tako učenicima završetkom njihovog školovanja povećale kompetencije i konkurenciju na tržištu rada grada Koprivnice i Koprivničko-križevačke županije koje su, kao partnerske ustanove lokalne i regionalne vlasti, također poduprle projekt.

Obrtnička škola Koprivnica