Završio 8. Međunarodni folklorni festival „Iz bakine škrinje“

Trodnevni Međunarodni festival folklora „Iz bakine škrinje“ održan je prošlog vikenda u Koprivnici i Đurđevcu. Festival je u petak, 18. srpnja 2014. godine u Domu kulture u Đurđevcu svečano otvorio zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Darko Sobota.

Na festivalu, publici su se predstavili folklorni ansambli „Danilovgrad“ (Crna Gora) i „Lidhja e Prizrenit“ iz Prizrena (Republika Kosovo), folklorno društvo „Anton Jože Štrafela“ iz Markovaca pri Ptuju (Slovenija), HKUD „Poculica“ iz Letovanića i KUD „Petar Preradović, Društvo svirača citre „Makvirag“ iz Letenyea (Mađarska), KUD „Tena“ iz Đakova te folklorni ansambl „Koprivnica“.

Druga festivalska večer održana je u dvorani Domoljub u Koprivnici gdje su nastupili folklorni ansambli „Danilovgrad“ i „Lidhja e Prizrenit“, Društvo svirača citre „Makvirag“ iz Letenyea (Mađarska), KUD „Tena“ iz Đakova te FA „Koprivnica“. Uz mnogobrojne goste prisutne je u ime Koprivničko-križevačke županije pozdravio zamjenik župana Ivan Pal. U nedjelju, 20. srpnja u Domu za starije i nemoćne osobe u Koprivnici folklorni ansambli „Danilovgrad“ i „Lidhja e Prizrenit“ izveli su humanitarni nastup kojim je ujedno i zatvoren 8. Međunarodni folklorni festival „Iz bakine škrinje“. Uz nastupe, gosti su upoznali povijest i turističku ponudu ovoga kraja, posjetili su Podravku, Galeriju naivne umjetnosti u Hlebinama, Stari grad Đurđevac i Galeriju s ostavštinom Ivana Lackovića Croate.

Osmi Međunarodni festival folklora »Iz bakine škrinje« održao se pod pokroviteljstvom Koprivničko-križevačke županije u organizaciji Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije, Folklornog ansambla Koprivnica i KUD-a »Petra Preradovića« iz Đurđevca.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.