Završila prva faza rekonstrukcije STARE INTERNE

Dana 18. kolovoza, župan Koprivničko-križevačke županije sa suradnicima, u pratnji ravnateljice Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije Draženke Vadla i predstavnika izvođača radova, obišao je prostor „stare interne“.

Prva faza rekonstrukcije „stare interne“, započeta krajem 2008. godine, obuhvaćala je preko 700 m2 površine podruma i prizemlja i vrijedna  je gotovo šest milijuna kuna.

Tehnički pregled izvršenih radova je obavljen, ovih se dana očekuje izdavanje uporabne dozvole, a počelo je i opremanje prostora novonabavljenim neophodnim laboratorijskim namještajem i opremom.

Prema sadašnjoj dinamici, za očekivati je, da će laboratoriji ZZJZ s radom u novom prostoru započeti u rujnu. 

Rekonstrukcijom prizemlja „stare interne“, Službi za zdravstvenu ekologiju  Zavoda za javno zdravstvo osiguran je kvalitetan i adekvatan prostor i primjereni uvjeti rada koji će omogućiti akreditaciju laboratorija prema utvrđenim normama i standardima.

Sredstva za prvu fazu rekonstrukcije, u iznosu od 4.800.000 kuna, osigurala je Županija dok je ostatak od 1.200.000 kn osigurao Zavod za javno zdravstvo iz vlastitih prihoda, kao i sredstva za laboratorijski namještaj i opremu.