Završila biciklijada TOUR DE MUR

Zajedničkim druženjem svih sudionika u Legradu i na ušću rijeke Mure u Dravu, uspješno je završena velika biciklijada „Tour de Mur“ , koja je po prvi puta (nakon 18 godina) nastavila put kroz Sloveniju i završila u Hrvatskoj. Zahvaljujući hrvatskim i slovenskim entuzijastima Austrija je spojena s Podravinom. Kao i svake godine biciklisti su krenuli od izvora rijeke Mure iz mjesta Muhr u Alpama (11. lipnja) do Radkersburga na austrijsko-slovenskoj granici, da bi u Legrad stigli u nedjelju 14. lipnja.   Tako je ova biciklijada postala „Tour de Mur total“. Na odredište u centar Legrada pristiglo je preko sto biciklista iz Austrije, Slovenije i Hrvatske. Nakon što su se u mjesnom parku osvježili i odmorili, nastavili su vožnju do ušća Mure u Dravu u kojoj su neki od sudionika potražili i dodatno osvježenje.

Nakon što su se upoznali s hrvatskom naivom koju im je prezentirao slikar Mijo Jaković, neki od sudionika okušali su se i u biciklističkoj alci koju su za njih pripremili vrijedni članovi (njih 20 – ak ) Old timer „Biciklin“ kluba iz Koprivnice. Goste su pozdravili načelnik općine Legrad g. Mladen Vernić i direktor TU TZ KKŽ Zdravko Mihevc, a nakon toga članovi KUD-a „Zrin“ iz Legrada izveli su nekoliko točki iz svog repertoara.

Uvjereni smo da će ova internacionalizacija poznate biciklijade dati dodatni impuls za izgradnju dravsko – murskog koridora koji će se vezati na Dunavsku rutu. Nadamo se da je ovogodišnja biciklijada jedan od prvih konkretnih koraka k ostvarenju toga cilja i da će „Tour de Mur“ s ciljem na ušću Mure u Dravu postati tradicijom. Pravi turistički potencijal doći će do punog izražaja tek kada se hrvatska dravska staza poveže na širu europsku biciklističku mrežu.