Završila biciklijada „Tour de Mur Total 2010.“

U suradnji s biciklističkim promotorom Borisom Mađarićom i Općinom Legrad, Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije organizirala je završetak biciklijade „Tour de Mur Total 2010.“ u Legradu. Tako je zahvaljujući hrvatskim i slovenskim entuzijastima Austrija spojena s Podravinom.

Zajedničkim druženjem svih sudionika u društvenom domu u Legradu uspješno je završena biciklijada koja je po drugi puta (u 20 godina održavanja) nastavila put kroz Sloveniju i završila u Hrvatskoj. Kao i svake godine biciklisti su krenuli od izvora rijeke Mure iz mjesta Muhr/Lungau u Alpama (03. lipnja) do Radkersburga na austrijsko-slovenskoj granici, da bi nakon prevaljenih 430 kilometara, u Legrad stigli u nedjelju 06. lipnja. Na odredište u centar Legrada stiglo je stotinjak biciklista iz Austrije, Slovenije i Hrvatske. Goste su pozdravili načelnik općine Legrad g. Mladen Vernić i direktor TU TZ KKŽ Zdravko Mihevc.   

Nakon što su se osvježili i odmorili, nastavili su vožnju do ušća Mure u Dravu u kojoj su neki od sudionika potražili i dodatno osvježenje.

Uvjereni smo da će ova biciklijada postati tradicijom i doprinijeti razvoju cikloturizma u našoj županiji. Ovakvim organiziranjem tura kroz više europskih zemalja i naše biciklističke staze se povezuju sa europskom biciklističkom mrežom te postaju njen sastavni dio.