Završene pripreme oko osnivanja nove Turističke zajednice

U prostorijama Općine Virje u utorak, 13. listopada predstavnici Turističke zajednice Koprivničko – križevačke županije održali su radni sastanak s načelnicima odnosno predstavnicima općina Drnje, Hlebine, Legrad, Molve, Novigrad Podravski, Gola i Virje na temu osnivanja nove Turističke zajednice područja.

Sukladno odredbama Zakona o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma, županijska Turistička zajednica obavlja sve pripremne radnje za osnivanje Turističke zajednice područja. Na današnjem radnom sastanku predstavnici županijske Turističke zajednice direktor Zdravko Mihevc i viša stručna suradnica Kristina Sočev upoznali su sve prisutne sa do sada učinjenim i izvijestili prisutne da se može odrediti datum održavanja osnivačke Skupštine nove Turističke zajednice.

Osim dogovora oko pripremnih radnji oko osnivanja, naglasak je bio i na turistički potencijal koji područje nove buduće Turističke zajednice nudi. Direktor Mihevc istaknuo je kako podržava i pohvaljuje ovu inicijativu i suradnju čak 7 jedinica lokalne samouprave koje su se udružile kako bi se turistički potencijal ovog kraja što bolje iskoristio i promovirao te napomenuo kako će županijska Turistička zajednica pomagati u radu nove turističke zajednice sukladno svojim mogućnostima i ovlastima.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.