Završena energetska obnova Dječjeg vrtića „Fijolica“ u Novigradu Podravskom

Zamjenik župana Ratimir Ljubić danas je prisustvovao završnoj konferenciji energetske obnove zgrade Dječjeg vrtića „Fijolica“ u Novigradu Podravskom. Projekt je prijavila Općina Novigrad Podravski, a partner joj je bio Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Načelnik Općine Zdravko Brljek kazao je kako je ovo već treći završetak radova u posljednje vrijeme te kako je riječ o djelomičnoj energetskoj obnovi; naime, napravljena je zamjena stolarije, termofasada na svim obodnim zidovima te termoizolacija plafona.

Zamjenik Ljubić Općini i Dječjem vrtiću uputio je čestitke na uspješnom projektu te dodao: „Podizanje standarda za naše najmlađe vrlo je važno, i u smislu demografske obnove i demografske održivosti. Mladim ljudima želimo pružiti sigurnost i kvalitetu usluge, od predškolskog odgoja pa sve do osnovnoškolskog, srednjoškolskog i visokoškolskog obrazovanja. Ako će mladi ovdje imati sve, uz naravno i mogućnost zaposlenja, sigurno će ostati u Hrvatskoj.“

Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije u iznosu od 445 tisuća kuna, a obzirom na porast troškova, Općina je dobila i dodatno financiranje od Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u iznosu od 189 tisuća kuna.

Prema riječima glavnog projektanta Vedrana Petrovića, ušteda bi trebala biti oko 56% smanjenja godišnje potrošnje energije za grijanje, a vrtić je dobio i novu vizuru. Uz toplinsku izolaciju zidova i stropova, izvedena je i rekonstrukcija rasvjete te su ugrađene nove LED svjetiljke, čime je dobivena bolja rasvijetljenost s puno manje instalirane snage.

Okupljenima se u ime PORA-e Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije obratila Senada Ranilović koja je izrazila zadovoljstvo što PORA može biti dio ove priče te dodala kako su ovaj, ali i druge projekte koji se provode u Općini, pripremili u suradnji s Općinom i uz podršku Županije.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Služba ureda župana

Izvor fotografija: drava-info.hr