Završavaju se radovi na područnim školama Srijem, Mala Mučna, Veliki Poganac i Kuzminec

Na Područnim školama Srijem, Mala Mučna, Veliki Poganac i Kuzminec ovog ljeta izvedeni su građevinski radovi s ciljem poboljšanja uvjeta obrazovanja učenika.

Uoči početka nove školske godine navedene škole obišli su župan Darko Koren u pratnji zamjenika župana Ivana Pala i Darka Sobote te se uvjerili kako su učenicima sada osigurani bolji uvjeti za rad. Prilikom obilaska razgovaralo se i o budućim ulaganjima „s ciljem očuvanja i jačanja područnih škola koje su od posebnog značaja za svaku društvenu sredinu“ zaključio je župan.

U Područnoj školi Srijem pregradnjom učionice omogućena je nastava u jednoj smjeni za 16 učenika, a ukupna vrijednost radova iznosila je 24.987,50 kuna. Osim tih radova, završeni su i  ličilački radovi koje su organizirali i odradili sami roditelji pohvalio ih je ravnatelj Korkut.

S obzirom da je do sada krovište na Područnoj školi Mala Mučna bilo pokriveno salonit pločama, radovi njihovog uklanjanja privode se kraju, a vrijednost investicije iznosi 64.813,75 kuna. Salonit ploče uklonjene su i u Područnoj školi Veliki Poganac na većem dijelu krovišta, a vrijednost radova iznosila je 181.075,00 kuna.

Pored toga, od ove školske godine tridesetak učenika Područne škole Kuzminec pohađat će nastavu u jednoj smjeni što je omogućeno pregradnjom učionice u vrijednosti od 33.011,25 kuna.

U obilasku škola županu i zamjenicima pridružili su se i ravnatelj Osnovne škole Sokolovac Saša Korkut te Osnovne škole Andrije Palmovića Rasinja Krunoslav Belaj.

Služba ureda župana