Zavod za javno zdravstvo proslavio 18. rođendan

U novim prostorima Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije u utorak 28. veljače obilježena je 18 godišnjica rada ove ustanove. Ravnateljica Zavoda Draženka Vadla rezimirala je sam rad Zavoda u prošlom periodu te zahvalila svim djelatnicima, Koprivničko-križevačkoj županiji kao osnivaču, Upravnom vijeću i gostima što su podržavali rad ustanove.

Danas se Zavod nalazi u novih 2500 četvornih metara adaptiranog prostora u krugu bolnice „Dr. Tomislav Bardek“ i time ima suvremene uvjete rada koji ujedno jamče i visoku kvalitetu usluge. Isto tako samo za unutarnje uređenje trećeg kata Zavod je izdvojio preko 1,5 milijuna kuna te su novi prostori spremni za prihvat novih stanara koji dolaze iz 12 udruga vezanih uz zdravstveni sustav.

Predstavnici udruga s ravnateljicom su potpisali ugovore o useljenju i suradnji, a uz omogućavanje besplatnog boravka Županija će udrugama servisirati i obveze za nove prostore. Na tome im je čestitao i župan Darko Koren, a u svojem obraćanju brojnim okupljenim djelatnicima i gostima naglasio je kako je ovo sigurno zamah djelatnosti javnog zdravstva na području Županije.

„Moramo reći da je 18 godina možda puno, ali je svakako malo kad pogledamo što je sve učinjeno u tom periodu. I zbog toga i djelatnici i ravnateljica i zajednica moraju biti ponosni na ovu ustanovu.“ rekao je župan Koren.

Osamnaestu obljetnicu Zavoda djelatnicima je čestitao i predsjednik Upravnog vijeća Danimir Kolman. U glazbenom dijelu programa nastupio je zbor Kluba liječenih alkoholičara, a nakon službenog dijela gosti su razgledali nove prostore trećeg kata zgrade koji je od danas dobio svoje prve stanare.