Zavidni uspjesi učenika kuhara Obrtničke škole Koprivnica

Već početkom ove školske godine učenici kuhari Obrtničke škole Koprivnica pod vodstvom svojih mentora na raznim su se natjecanjima istaknuli svojim stručnim vještinama.

Na smotri učeničkih radova „Aronija kup“, koja se održala 26. rujna 2014. godine u Ugostiteljskom turističkom učilištu Zagreb, učenici Kristina Sršić i Kristina Lešaj pod vodstvom svojih mentora Ksenije Sedlanić, Andrijane Manojlović i Vedrana Bega predstavili su jela od jabuke, što je bila tema ovogodišnjeg, drugog po redu, „Aronija kupa“.

Osobit su uspjeh učenici kuhari postigli na trećem Europskom kongresu slastičarstva, sladoledarstva i konditorstva „Interslast 2014.“ koji je održan u Termama Tuhelj 1. i 2. listopada 2014. godine. U kategoriji „Petit four“ Kristina Sršić i Robin Škripač osvojili su drugo mjesto, a u kategoriji svečane torte na temu „Boje jeseni“ prvo mjesto, čime su osvojili i pravo nastupa na Svjetskom prvenstvu slastičara u Riminiju (Italija) koje će se održati sredinom siječnja 2015. godine.

Na 17. Danima zelja i bregofske pite održanima 5. listopada ove godine u Koprivničkim Bregima učenici Kristina Lešaj i Ivica Dolenec osvojili su treće mjesto na natjecanju u kuhanju sekeli gulaša. Budućim kuharima mentori su bili nastavnici Ksenija Sedlanić i Vedran Beg.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.