Zapovjednik Habijan na 10. sjednici Vijeća za domovinsku sigurnost

Glavni zapovjednik županijske Vatrogasne zajednice Zvonimir Habijan prisustvovao je u četvrtak, 21. rujna 10. sjednici Vijeća za domovinsku sigurnost u Zagrebu, uz predsjednicu Republike Hrvatske Kolindu Grabar-Kitarović, predstavnike Državne uprave za zaštitu i spašavanje te Hrvatske vatrogasne zajednice, kao i ostale županijske vatrogasne zapovjednike.

U uvodnom obraćanju, predsjednica Grabar-Kitarović kazala je kako zemlja ove godine, s obzirom na poplave koje su uslijedile nakon brojnih požara, nije bila pošteđena elementarnih nepogoda, a ključnim je pitanjem istaknula bolju koordinaciju i primjenu resursa koji su na raspolaganju. Također je podsjetila kako će prijedlog Zakona o sustavu domovinske sigurnosti uskoro biti upućen u saborsku proceduru na usvajanje, te je okupljene zamolila za razmišljanja i prijedloge o podizanju učinkovitosti sustava, naglasivši ulogu tijela lokalne vlasti u ispunjenju svoga dijela protupožarnih zadaća.

Na sjednici je predstavljena analiza protupožarne sezone 2017. godine, gdje je naglasak stavljen na pitanje što učinkovitijeg uvezivanja vatrogastva u budući sustav domovinske sigurnosti.

Služba ureda župana

Izvori fotografija: predsjednica.hr; duzs.hr