Započeo sa radom laboratorij za analizu vina

Županija Koprivničko-križevačka temeljem zahtjeva Zajednice vinogradara, vinara i voćara Koprivničko-križevačke županije isfinancirala je nabavku laboratorija za analizu vina koji je instaliran pri Srednjoj školi Koprivnica, Trg Slobode 7, u Koprivnici. Dovršetkom svih instalacija i sve potrebite opreme laboratorija stekli su se svi uvjeti da laboratorij može vršiti sve potrebite analize vina i mošta.

Počevši već od danas primanje uzoraka za analizu vina i mošta odvijati će se na način da zainteresirani vinari koji žele dati vino ili mošt na analizu trebaju prvo nazvati kontakt broj laboratorija 091 466 7133 te dogovoriti željenu analizu.

Na navedenom kontakt broju laboratorija će se konkretno dogovoriti način plaćanja analize bilo virmanom ili izravnom uplatom u računovodstvu Srednje škole Koprivnica u vremenu od 7:30 do 15:00 u sobi 31. Zatim će se dogovoriti i vrijeme prijema uzoraka uz predočenje potvrde o izvršenoj uplati cijene za analizu, te kada i gdje će se preuzeti dobiveni rezultati. Cijena kompletne analize vina je 80,oo Kuna, Pojedinačne analize sastojaka vina kao što su primjerice bilo ukupni alkohol ili reducirajući šećeri ili ukupna kiselost ili hlapiva kiselost ili slobodni SO2 plaćati će se po 30.oo Kuna. Cijena analize mošta je 40,oo Kuna.

Vrijeme dežurstva na navedenom kontakt broju laboratorija za dogovor kao i sva ostala pitanja u svezi analize vina ili mošta biti će ponedjeljkom od 10:00 do 12:00 i utorkom od 15:00 do 17:00 sati.

 Tajnik Zajednice:  Vjekoslav Indir