Započeo međunarodni projekt koprivničke gimnazije i PORA-e

Zamjenik župana Ratimir Ljubić, ravnateljica PORA-e Razvojne agencije Podravine i Prigorja Melita Birčić, ravnatelj Gimnazije „Fran Galović“ Koprivnica Vjekoslav Robotić, učenici Gimnazije te ostali suradnici prisustvovali su početnoj konferenciji projekta „CHEC- Croatia – Hungary Educational Cooperation“, koja je održana u mađarskom gradu Csurgu.

Projekt je odobren u sklopu Interreg V – A Programa suradnje Mađarska – Hrvatska 2014.-2020. godine, a svrha mu je razviti prekograničnu suradnju između osnovnih i srednjih škola u regiji, kao i zajedničke platforme i metode za učenike partnerskih škola kako bi dijelili znanje i zajednički sadržaj o jednoj drugoj zemlji i regiji.

Glavni korisnik u ovom projektu je Csokonai Vitéz Mihály Calvinist Grammar School, Primary School and Dormitory iz grada Csurga, dok su ostali partneri, uz PORA-u, Gimnazija „Fran Galović“ Koprivnica te Pálóczi Horváth Ádám Calvinist Art School.

Ukupna vrijednost projekta je 236.963,45 eura, a provedba će trajati 16 mjeseci. Učenike očekuju brojne aktivnosti – radionice, predavanja iz središnjih projektnih tema – sporta, plesa i znanosti, videokonferencije s partnerima te sudjelovanje na sportskim i plesnim kampovima, a na početnoj su se konferenciji predstavili tradicijskim plesovima Podravine i društvenim plesovima.

Služba ureda župana