Započeo Europski tjedan 2010.

Županijski savjet za europske integracije Koprivničko-križevačke županije u suradnji sa Ministarstvom vanjskih poslova i europskih integracija započeo je nizom aktivnosti obilježavati “Europski tjedan 3.-9. svibnja”.

Plan aktivnosti usmjeren je prvenstveno na informiranje građanstva o procesu europskih integracija, s osvrtom na aktualna kretanja Republike Hrvatske prema Europskoj uniji u tom smjeru održana je tiskovna konferencija za novinare kojima je najavljen niz aktivnosti koji se planiraju provesti kroz ovaj tjedan ali i tijekom godine.

 

TISKOVNA KONFERENCIJA u povodu Europskog tjedna održana je u zgradi Županije, s početkom u 10,00 sati.

Prisutni predsjednik i članovi Savjeta te predstavnik Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Pero Bilušić, načelnik Odjela za komunikacijsku strategiju Uprave za potporu procesu pristupanja RH EU Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija prezentirali su smisao ideje obilježavanja Europskog tjedna, te zadaće koje su pred regionalnim i lokalnim sredinama u širenju informacija o europskim integracijama kao i aktivnosti predviđene za provedbu u našoj Županiji.

Potom je uslijedilo Otvorenje EU Info police  u holu Županije te posjet info štandovima na kojima su izlagani promidžbeni materijali materijali Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija, obrtnika, PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja, Hrvatske Gospodarske komore Županijske komore Koprivnica, Obrtničke Komore Koprivničko-križevačke županije, Dječjeg vrtića “Smješak” Koprivnica i Obrtničke škole Koprivnica.

Na trgu su polaznici Dječjeg vrtića “Smješak” održali edukativnu radionicu – koliko poznajemo zemlje EU crtajući zastave i prepoznatljive sinonime za pojedine EU zemlje te se održali igre.

Naš posebni gost iz Ministarstva načelnik Odjela za komunikacijsku strategiju g. Pero Bilušić gostovao je na RKC-u.

Tajnica ŽSEI: Vesna Pribeg, dipl. iur.