Započelo obilježavanje Dana Općine Molve

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća u Molvama je u nedjelju 11. kolovoza započelo obilježavanje Dana Općine. Uoči svečanosti održana je i Sveta misa u župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Molvama kojoj su prisustvovali brojni mještani Molva i uzvanici.

Svečanoj sjednici između ostalih su se odazvali saborski zastupnik Stjepan Milinković, predsjednik Županijske skupštine Damir Felak, župan Darko Koren, te mnogi načelnici i drugi. Općinski načelnik Zdravko Ivančan predstavio je rad općinske uprave od izbora do sada, te plan rada za ovu godinu.

Župan Koren u svom je govoru istaknuo da su upravo općine zaslužne što je u ruralnim područjima izgrađeno mnogo infrastrukture, što je uvelike podiglo standard života.

Dani Općine u Molvama se nastavljaju trodnevnicom u čast Velike Gospe te brojnim crkvenim svečanostima. Najsvečanije će biti na samu Veliku Gospu 15. kolovoza kad Molvarci očekuju nekoliko tisuća hodočasnika, koji se tradicionalno svake godine dolaze pomoliti svojoj Majci Božjoj Molvarskoj.