Započelo obilježavanje Dana Općine Kalinovac

Povodom obilježavanja Dana Općine Kalinovac pod nazivom “Lukovo v Kalnovcu 2015.” u petak, 16. listopada održana je svečana sjednica Općinskog vijeća. Sjednicu je otvorio predsjednik Općinskog vijeća Mirko Kovačev, a načelnik Općine Branko Sobota se osvrnuo na rad općinske vlasti u proteklom razdoblju.

Uz goste iz makedonskih Bogdanaca, mađarskog Balatonboglara i Općine Podstrane slavlju su se odazvali i saborski zastupnik Stjepan Milinković, župan Darko Koren i zamjenik Ivan Pal te mnogi načelnici i gradonačelnici.

Župan Koren je istaknuo kako je općina Kalinovac jedinica lokalne samouprave u kojoj je unazad desetak godina vidljiv značajan gospodarski i kulturni napredak kojemu je značajno doprinijelo zajedništvo, a sve u cilju poboljšanja života mještana.

Tijekom Svečane sjednice video-prezentacijom je prikazan napredak koji je općinska vlast postigla u posljednjih 10 godina na gospodarskom, kulturnom i sportskom planu na području Općine Kalinovac.

Svečanost su svojim nastupom uveličali učenici Osnovne škole Ivan Lacković Craoata.

Uoči održavanja svečane sjednice Općinskog vijeća, polaganjem kamena temeljca obilježen je početak radova u poslovnoj zoni JUG, investitora Mehanizacije Miler d.o.o. iz Velikog Trgovišća.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.

Foto: Kajje.in