Započela realizacija tromjesečnog projekta „I moja slika…“

Prezentacija građanske inicijative projekta „I moja slika…“ koju provode Drava dokumentacijski centar Koprivnica, Udruga invalida Koprivničko-križevačke županije i pridruženi partneri Dom za starije i nemoćne osobe Koprivnica te frizerski obrt „Mulier M“ održana je 18. veljače u prostorijama Doma za starije i nemoćne osobe u Koprivnici.

Svrha projekta bila je upoznati osobe s invaliditetom sa foto modelingom kroz predavanja te ih upoznati s foto snimanjem u profesionalnim uvjetima. Osobe s invaliditetom okušale su se u ulozi fotomodela i s profesionalnom šminkom koju su izrađivale vizažistkinje „Mulier M“ frizerskog obrta. Fotografi Zlatko Moškon i Rafael Pejčinović popratili su cijeli događaj te ih fotografirali, a najbolja fotografija će se pripremiti za tisak velikog, izložbenog formata. Izložba fotografija održati će se u travnju ove godine u jednoj od prostorija prilagođenoj za osobe s invaliditetom.

Jedan od ciljeva ovog projekta je pokazati da invalidnost nije i ne bi trebala biti prepreka za bavljenje foto modelingom te da portretirane osobe budu još samouvjerenije u svojim mogućnostima.
Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva i ZAMAH, regionalna zaklada za lokalni razvoj prepoznale su ciljeve ovog projekta i financijskim sredstvima pripomogle održavanju ovog projekta. Dom za starije i nemoćne osobe Koprivnica ustupio je prostor za realizaciju snimanja, dok je frizerski obrt „Mulier M“ pripremio korisnike za snimanje.

Služba ureda župana