Započela provedba projekta „Uključivanje starijeg stanovništva u kulturni život križevačkog kraja“

Kulturno-umjetničko društvo „Prigorje“ održalo je u srijedu, 12. rujna početnu konferenciju projekta „Uključivanje starijeg stanovništva u kulturni život križevačkog kraja“ kojoj je u ime Koprivničko-križevačke županije prisustvovala pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti Željka Koluder Vlahinja.

Riječ je o projektu kojem je cilj, obzirom na značajan udio starijih osoba u društvu, kroz brojne aktivnosti senzibilizirati mlade za potrebe starijih, utjecati na povećanje vidljivosti starijih osoba u društvu, njihovih potencijala i potreba te potaknuti kreativnost koja ima važnu ulogu u zdravom starenju.

Partner na projektu je Grad Križevci, a konferenciju je otvorio zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško koji je uputio čestitke KUD-u na ovom velikom uspjehu u odobrenju EU sredstava.

Voditeljica projekta i predsjednica KUD-a Prigorje Martina Zrno pobliže je predstavila projekt i brojne aktivnosti koje će se provoditi upravo s ciljem socijalnog uključivanja i unaprjeđenja kvalitete života osoba starijih od 54 godine na području grada Križevaca. Tako će se na području sela Glogovnica i Veliki Raven provoditi radionice pučkog pjevanja i sviranja na tradicionalnim instrumentima, radionice plesa i običaja, prikupljanje nošnji i ostalih odjevnih predmeta te njihova rekonstrukcija te prikupljanje i zapis pjesama, plesova i običaja dok će se na području Grada aktivnosti provoditi u Udruzi Matice umirovljenika i starijih osoba Križevci te u dječjim vrtićima gdje će se organizirati druženje umirovljenika s djecom.

Ukupna vrijednost ovog projekta koji je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda je 214.978,50 kuna, a traje do 23. srpnja 2019. godine.

Služba ureda župana

Izvor fotografija: krizevci.hr