Započela edukacija u sklopu projekta EDORA

U prostorijama Srednje škole Koprivnica započela je prva edukacija učenika u sklopu provedbe projekta EDORA – Edukacija: upotrebom javnog prijevoza do održivog razvoja.

Na samom početku sve okupljene pozdravila je ravnateljica škole Ksenija Ostriž, a potom je project manager Saveza za željeznicu Ante Klečina održao predavanje o prednostima javnog prijevoza, održivom razvoju i zaštiti okoliša. Ovoj edukaciji prisustvovali su učenici 2.i i 2.j razreda, a sljedeća edukacija održat će se u Strukovnoj školi Đurđevac.

Po završetku edukacije, učenici srednjih škola educirati će učenike 14 osnovnih škola kojima je Županija osnivač, a cilj ovog projekta je informiranje učenika osnovnih i srednjih škola o održivom razvoju i zaštiti okoliša s naglaskom na sigurnosnim, energetskim i ekološkim učincima u prometu.

Nositelj ovog projekta ukupne vrijednosti 102.000,00 kuna je Koprivničko-križevačka županija, a 80 posto, odnosno 90.000,00 kuna sufinancira Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. U ime Koprivničko-križevačke županije predavanju je prisustvovala viša savjetnica za međunarodne odnose Nataša Krobot Hrastić.

Služba ureda župana