Započela edukacija o provedbi epidemioloških mjera suzbijanja širenja COVID-19 infekcije u sustavu socijalne skrbi na području županije

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije danas je u prostorijama Županijske uprave održao koordinaciju na kojoj je raspravljano o aktualnoj epidemiološkoj situaciji. Načelnik Stožera Ratimir Ljubić uvodno je izvijestio kako na području županije nema novih slučajeva oboljenja od bolesti COVID -19  te kako je epidemiološka situacija vrlo dobra i stabilna, naglasivši važnost pridržavanja svih propisanih općih mjera zaštite.

Ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije Draženka Vadla je dodala kako je na području županije trenutno 15 osoba iz opće populacije pod mjerom samoizolacije te da u OB Koprivnica  više nema hospitaliziranih pacijenata s pozitivitetom na koronavirus.  Ravnatelji i predstavnici županijskih zdravstvenih ustanova članove Stožera su izvijestili kako se sve aktivnosti unutar zdravstvenog sustava provode bez poteškoća te u skladu s propisanim protokolima.

Danas je u sklopu projekta „Zajednica u zajednici“ započela edukacija o provedbi epidemioloških mjera suzbijanja širenja COVID-19 infekcije među korisnicima i zaposlenicima sustava socijalne skrbi. Projekt je pokrenuo Županijski Stožer civilne zaštite na prijedlog Tima za pomoć i nadzor u provedbi sprječavanja epidemije COVID-19 u koprivničkom Domu za starije i nemoćne osobe, a edukaciju provode djelatnici OB Koprivnica i županijskog Zavoda za javno zdravstvo.

Kroz interaktivna predavanja i vježbe djelatnici ustanova za smještaj starijih i nemoćnih osoba, obiteljskih domova, trgovačkih društava, obrta, vjerskih zajednica te drugih pružatelja usluga smještaja starijih osoba kao i udomiteljskih obitelji, steći ćedodatne kompetencije kako bi razina zaštite najugroženijeg dijela zajednica bila još veća.  

Na kraju koordinacije članovi  Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije pozvali su stanovnike na odgovorno ponašanje i pridržavanje uputa HZJZ-a i Nacionalnog Stožera civilne zaštite, svih općih mjera zdravstvene zaštite primjenjivanjem socijalne distance, održavanjem higijenskog standarda i dezinfekcije te nošenja zaštitnih maski u zatvorenim prostorima u kojima se okuplja veći broj ljudi.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije