Zamjenik župana Sobota na razgovoru o kapitalnim projektima na području Županije

Zamjenik župana Darko Sobota bio je u ponedjeljak 18. lipnja na radnom sastanku u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije gdje ga je primio pomoćnik ministra Venko Ćurlin. Sastanak je iniciran od strane župana Darka Korena a razgovaralo se o kapitalnim projektima u općinama i gradovima Koprivničko-križevačke županije.

Pomoćnik ministra je naveo kako je ove godine još uvijek u tijeku program EIB 2 koji za svrhu ima obnovu i izgradnju objekata komunalne i socijalne infrastrukture u jedinicama lokalne samouprave. U Koprivničko-križevačkoj županiji trenutno se iz ovog izvora financiraju projekti u osam općina i gradova. Radi se o modernizaciji nerazvrstanih cestu u Gornjoj Rijeci, Hlebinama i Peterancu, gradnji vodoopskrbnog cjevovoda u Kalniku, vodoopskrbi naselja Šoderica, uređenju ulica u Đurđevcu, završnim radovima na biološkom pročistaču u Koprivnici i izgradnji škole u Kalinovcu.

Zamjenik župana Sobota je postavio upit i za projekte iz naše Županije koji su kandidirani u novom programu EIB 3. Radi se o nastavku ulaganja u razvoj infrastrukture lokalne zajednice, s naglaskom na ulaganja u slabije razvijena područja. Još krajem 2011. ovdašnje općine i gradovi predali su zahtjeve za financiranje projekata, a prema informacijama pomoćnika ministra EIB 3 program krenut će od 2013. godine.

Zamjenik župana se interesirao i za nedavno završeni natječaj Ministarstva za poticanje regionalne infrastrukture i gospodarstva, na koji je također kandidirano mnogo projekata iz Podravine i Prigorja.