Zamjenik župana Sobota na prezentaciji o integriranom prijevozu

Predstavnici županija sjeverozapadne Hrvatske i Grada Zagreba u ponedjeljak, 10. siječnja, u Varaždinu su održali radni sastanak s temom „Integrirani javni prijevoz putnika na području sjeverozapadne Hrvatske“. Na sastanku su sudjelovali i predstavnici Saveza za željeznicu, Fakulteta prometnih znanosti, te Fakulteta za organizaciju i informatiku u Varaždinu. Ispred Koprivničko-križevačke županije prisustvovali su zamjenik župana Darko Sobota i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i komunalne djelatnosti Marijan Štimac.

Pilot projekt integriranog javnog prijevoza proveden je u dijelu Međimurske i Varaždinske županije, između Varaždina i Čakovca, a sudionici sastanka su upoznati s rezultatima i modelu organizacije projekta.

Prema potrebama za investiranje u projektnu dokumentaciju, a kasnije u objekte i infrastrukturu, dogovoren je budući sastanak s predstavnicima Ministarstva mora, prometa i infrastrukture i Hrvatskih željeznica, te pozicioniranje cijelog projekta na razinu NUTS II regije, nakon čega bi se i Koprivničko-križevačka županija u njega uključila. Regionalnim uključivanjem omogućilo bi se financiranje iz EU fondova, a cilj je da se putnicima kupnjom jedne karte omogući korištenje svih prijevoznih sredstava do njihova odredišta.