Zamjenik župana Sobota na danu Općine Lovas

Zamjenik župana Darko Sobota je zajedno sa načelnicima općina s područja Koprivničko-križevačke županije prošlog petka prisustvovao svečanom obilježavanju dana Općine Lovas i posjetu Vukovarsko-srijemskoj županiji.

U lipnju ove godine Koprivničko-križevačka županija je u suradnji s nekoliko općina pomogla područjima pogođenima poplavama. Predstavnici Vukovarsko-srijemske županije i Općine Lovas ugostili su predstavnike Koprivničko – križevačke županije te im zahvalili na podršci i pomoći u najtežim trenucima.

Tradicionalni, sedamnaesti po redu Miholjski dani Općine Lovas započeli su u srijedu, 24. rujna gospodarskim forumom, izložbom „Lokalna tiskana glasila Vukovarsko-srijemske županije“ i okruglim stolom na temu „Uloga lokalnih glasila u programu regionalnom razvoja civilnog društva“ i trajati će sve do nedjelje, 5. listopada.

Središnji događaj proslave Dana općine Lovas bila je svečana sjednica Općinskog vijeća koja je održana u petak, 26. rujna. Prisutne su na početku pozdravili predsjednik Općinskog vijeća Stjepan Milas i Općinska načelnica Tanja Paša. U ime Koprivničko- križevačke županije obratio se zamjenik Sobota koji je istaknuo dobru suradnju dviju Županija i pohvalio brojne aktivnosti koje se provode na području Općine Lovas.

Tom je prilikom obilježena i dvadeseta obljetnica izdavanja „Lovaskog lista“. Prije same sjednice, položeni su vijenci kod spomen obilježja masovne grobnice i spomen križa u centru Lovasa nakon čega su otvoreni radovi na modernizaciji javne rasvjete naselja Lovas i Opatovac.

U bogatom programu proslave Općine organizirani su različiti sportski turniri, izložbe, nastupi KUD-ova, humanitarne akcije, kulinarsko natjecanje i dr.

Uz zamjenika Sobotu, proslavi Dana općine Lovas prisustvovali su načelnici općina Drnje (Slavko Loth), Hlebine (Božica Trnski), Kalinovac (Branko Sobota), Kloštar Podravski (Siniša Pavlović) i Virje (Mirko Perok).

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.