Zamjenik župana Ljubić u Molvama prisustvovao potpisivanju ugovora o financiranju izgradnje Doma za starije osobe vrijednog 10,2 milijuna kuna

Zamjenik župana Ratimir Ljubić danas je u samostanu Uznesenja Blažene Djevice Marije u Molvama prisustvovao potpisivanju ugovora o financiranju izgradnje Doma za starije osobe vrijednog 10,2 milijuna kuna. Riječ je o projektu „Punina života“ kojeg je samostan Uznesenja Blažene Djevice Marije Molve u partnerstvu s Koprivničko-križevačkom županijom i Općinom Molve prijavio na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije koje je odobrilo financiranje u punom iznosu.

Ugovor o dodjeli sredstava su u prisutnosti zamjenika Ljubića, načelnika Općine Molve Zdravka Ivančana i predsjednika Općinskog vijeća Zdravka Tube, potpisali župnik fra Zdravko Tuba i državni tajnik Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije Velimir Žunac. Fra Tuba je zahvalio Županiji, Općini i Ministarstvu na svesrdnoj pomoći u realizaciji projekta koji će starijim dobnim skupinama raznim sadržajima omogućiti ispunjavanje svih potreba u zajednici te ih uključiti u procese aktivnog starenja. Uz gradnju doma osigurana su i sredstva za zapošljavanje osoba za provođenje aktivnosti te nabavu kombi vozila za prijevoz starijih osoba. „Zahvaljujemo svim ljudima dobra srca kojima je otvorena mogućnost ugraditi sebe u zdanje koje nadilazi sadašnjost, kao što su to nekad velikom vjerom učinili naši preci, gradeći u čast Bogu i za budućnost zajednice“, kazao je fra Tuba.

Zamjenik Ljubić je izrazio zadovoljstvo što je Županija mogla pomoći u pripremi potrebne dokumentacije naglasivši važnost socijalne inkluzije starijih osoba koje često zbog godina bivaju zaboravljene i isključene iz društva. „ Vjerujem kako će ovaj projekt doprinijeti većem uključivanju u zajednicu, posebno kroz različite rekreativne i edukativne radionice u sklopu besplatnog dnevnog boravka na ovom uistinu, posebnom mjestu koje odiše posebnim duhom“, istaknuo je zamjenik Ljubić.

Državni tajnik Žunac je prenio pozdrave ministra Marka Pavića te naglasio kako Ministarstvo ove godine izdvaja velika sredstva za razvoj svih krajeva Hrvatske te da se u idućem razdoblju očekuju još veća ulaganja. „Mnogo je projekata i voljeli bi smo kada bi ih sve mogli financijski poduprijeti, stoga veseli da će u idućoj financijskoj omotnici na raspolaganju biti još više sredstava iz europskih fondova. Drago nam je da ste kandidirali ovaj vrijedan projekt i sigurno smo da će on biti od velike koriste za sve stanovnike koji žive na ovom području“, kazao je državni tajnik Žunac.

Nakon potpisivanja ugovora  fra Tuba je goste proveo kroz crkvu Blažene Djevice Marije te predstavio projekt i lokaciju budućeg pastoralni centra uz svetište koji bi prema riječima fra Tube također trebao zaživjeti u bliskoj budućnosti.

Služba ureda župana