Zamjenik župana Pal obišao radove na zgradi Srednje škole u Koprivnici

U tijeku su radovi 1. faze rekonstrukcije zgrade Srednje škole Koprivnica, radi poboljšanja energetske učinkovitosti. Investicijom je obuhvaćen sjeverni dio školske zgrade (pola školskog objekta), a 2. fazom radova biti će obuhvaćen južni dio (druga polovica školskog objekta). Vrijednost navedenih radova iznosi 2.677.595,75 kuna s PDV-om, a izvođači su tvrtke Mod d.o.o. iz Koprivnice i FUNDA d.o.o. iz Zaprešića. Aktualne radove na zgradi Srednje škole u petak je 26. srpnja obišao zamjenik župana Ivan Pal zajedno s ravnateljem Obrtničke škole Koprivnica Ratimirom Ljubićem.

Radovi 1. faze obuhvaćaju dobavu i postavu toplinske izolacije na 2.772,07 kvadrata fasade i 1.657,69 kvadrata ravnog krova, te izmjenu 90 prozora na školskoj zgradi.

Koprivničko-križevačka županija prijavila je cjelokupni projekt na natječaj Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, koji je ovaj projekt ocijenio prihvatljivim za financiranje, te sudjeluje u njegovom financiranju u iznosu od 40% ukupne vrijednosti projekta, odnosno u iznosu od 2.707.703,41 kuna kroz dvije godine.  Nakon što se rekonstrukcija zgrade izvede poboljšat će se toplinske karakteristike dijela građevine i to za čak pet energetskih razreda (sa energetskog razreda G na energetski razred B), a što će u konačnici rezultirati značajnom uštedom režijskih troškova.

Završetak 1. faze radova planiran je za sredinu rujna 2013. godine, a početak radova 2. faze za proljeće 2014. godine