Zamjenik župana Ljubić posjetio Općinu Hlebine i obišao radove rekonstrukcije kolnika vrijedne gotovo milijun kuna

Zamjenik župana Ratimir Ljubić jučer je posjetio Općinu Hlebine  gdje su ga dočekali  načelnica Božica Trnski,  zamjenik Andjelko Belec, predsjednik Općinskog vijeća  Zvonko Trtanj i ravnatelj OŠ Fran Koncelak Drnje Ivan Pikivača.

Načelnica Trnski upoznala je zamjenika župana sa realiziranim radovima istaknuvši zadovoljstvo što je Općina u suradnji sa Županijskom uprave za ceste uspjela realizirati značajan projekt

obnove kolnika dijela Županijske ceste oznake ŽC 2114 te projekt  postavljanja vertikalne prometne signalizacije. Radovi su iznosili gotovo milijun kuna u čemu je Općina sudjelovala s 20 postotnim udjelom,  a načelnica Trnski uz zahvalu Županiji i ŽUC-u je istaknula kako se zajedničkim financiranjem mogu napraviti mnogi projekti te kako će se dobra suradnje nastaviti i u budućnosti. „

Hvala Županiji i ŽUC-u na podršci koju nam daju, ovo uređenje i poboljšanje županijskih cesta će doprinijeti kvaliteti života stanovnika te sigurnosti prometovanja vozila i pješaka, a osobito naše djece“, istaknula je načelnica Trnski.

Zamjenik Ljubić čestitao je na projektima te kazao je prošlog tjedna izdana građevinska dozvola za projekt dogradnje objekta postojeće područne osnovne škole Hlebine koja je u sastavu OŠ Fran Koncelak Drnje u sklopu kojeg se planira  izgradnja priručne sportske dvorane i uređenje vanjskih sportskih terena i okoliša. „Čestitam načelnici na svemu što je ostvareno  u proteklom razdoblju, suradnja sa Županijom je na najvišoj razini i drago nam je što možemo sudjelovati u zajedničkim projektima kojima poboljšavamo standard života svih stanovnika na prostoru općine. Kontinuirano sufinanciramo rad Hlebinske galerije naivne umjetnosti, a prošle smo godine uložili i značajna sredstva u obnovu stolarije na školi koja je u planu nadogradnje.  Županija priprema projekt uvođenja jednosmjenske nastave u osnovne škole, koji će značajno podići kvalitetu odgojno-obrazovnog rada u školama kao i uvođenje novih programa, među kojima je i rekonstrukcija i dogradnja PŠ Josip Generalić Hlebine s izgradnjom vanjskih terena“, kazao je zamjenik Ljubić prilikom obilaska te čestitao načelnici i suradnicima na ostvarenim projektima.

 

Služba ureda župana