Zamjenik župana Ivan Pal posjetio sudionike kampa u Ferlachu

Zamjenik župana Ivan Pal i predsjednik Zajednice sportova Koprivničko-križevačke županije Stanislav Lovković posjetili su u srijedu 13. kolovoza sudionike sportskog kampa u austrijskom Ferlachu. Ovaj kamp se od 10. do 17. kolovoza održavao u sklopu EU projekta „Be sporty – live healthy“ koji je odobren prema programu Erasmus plus.

Projekt je s hrvatske strane realiziran kroz zajednički projektni tim županijske Zajednice sportova, Hrvačkog kluba „Picok“ Đurđevac i Koprivničko-križevačke županije, a hrvatski predstavnici na kampu bili su mladi hrvači iz Novigrada Podravskog. Nositelj projekta je organizacija ASKÖ Kärnten – Club Aktiv Gesund iz Klagenfurta, dok su partneri Osnovna sola Janka Glazerja Ruse iz Slovenije i Zajednica sportova Koprivnicko-krizevacke zupanije. Ukupna vrijednost projekta je oko 10.000 eura.

Detalji s kampa u Ferlachu mogu se vidjeti ovdje:

http://www.youtube.com/watch?v=HB_Fjg9Ampw

Pal i Lovković u Ferlachu su posjetili mlade sudionike kampa tijekom njihovih sportskih aktivnosti, te su se susreli s predstavnicima partnera u projektu, zamjenicom guvernera Koruške Beate Prettner i gradonačelnikom grada Ferlacha Ingom Appéom.

Održan je i zajednički sastanak s direktorom organizacije ASKÖ za Korušku Günterom Leikamom i glavnim tajnikom Saveza Alpe Jadran Thomasom Pseinerom na kojem su razmatrane ideje za daljnje zajedničke projektne aktivnosti.

Odsjek za međunarodnu suradnju i EU fondove