Zamjenik župana Ivan Pal otvorio Malu virovsku prkačijadu

Drugi po redu Međunarodni festival izvornih kolača „Virovska prkačijada“ započeo je održavanjem Male virovske prkačijade koju je svečano otvorio zamjenik župana Ivan Pal.

Zamjenik Pal pozdravio je prisutne u ime Koprivničko-križevačke županije te kazao kako se ovom značajnom manifestacijom najmlađe želi poučiti o tradiciji i vrijednostima, a sudionicima natjecanja poželio je uspjeh u pripremi kolača naglasivši: „Zasigurno ćete ove trenutke ponijeti u budućnost te stečeno znanje prenijeti na nadolazeće generacije“.

Na natjecanju su sudjelovali učenici škola iz središnje Podravine, Osnovne škole Mihovila Pavleka Miškine iz Đelekovca, Osnovne škole Gola, Osnovne škole „Ivan Lacković Croata“ Kalinovac, Osnovne škole „Prof. Blaž Mađer“ iz Novigrada Podravskog te Osnovne škole Prof. Franje Viktora Šignjara iz Virja, koji su ujedno i domaćini ove manifestacije.

Podravkin kuhar Dražen Đurišević predstavio je članove ocjenjivačkog povjerenstva koje se sastoji od pobjednice hrvatskog kulinarskog kupa Marije Bošnjak, predsjednika Svjetske organizacije Taste of peace Sarkisa Yacoubiana te potpredsjednice Svjetske organizacije Taste of peace Mimoze Balla.

Virovska prkačijada jedna je od najvećih smotri domaćih „prkača“ koja pored edukativnih sadržaja ima i natjecateljski karakter, a cilj joj je očuvati tradiciju pečenja sitnih starinskih kolača i starinskih recepata. Manifestacija se održava pod visokom pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede te pod pokroviteljstvom Koprivničko-križevačke županije i županijske Turističke zajednice, Hrvatskog kuharskog saveza i Svjetske organizacije Taste of peace – Kuhari bez granice. Generalni sponzor je Podravka, organizator Općina Virje, a suorganizatori Osnovna škola prof. Franje Viktora Šignjara i Društvo žena Virje.

Svečano otvorenje manifestacije na rasporedu je sutra, 6. svibnja u 12 sati na Trgu Stjepana Radića u Virju, kojemu će prisustvovati i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, kao i župan Darko Koren te zamjenik župana Darko Sobota.

Služba ureda župana